Σ 2010

Gyorsan át kell nézni mit csináltunk 2010-ben, mert mindjárt itt a december, illetve számottevő újdonság már nem valószínű, hogy történni fog munkafronton. Furcsa nagyon, hogy egy év alatt milyen kevés dolog jön létre, és hogy mennyivel több ötlet van a fejben az durva. A jövő évre nézve mindenképp pár normálisan fizető alapmunka elérése a cél, és mellette több érdekes koncepció elkezdése, amiben pénz ugyan nincs, később talán lehet, de amúgy meg nyilván érdekes és inspiráló.

Január végén indult el az egri kamara moodlerendszere, ami gyakorlatilag egy tananyagot prezentál most kifelé. Egy egyszerűen végigtanulható munkavédelmi képzést ad, sikeres elvégézése esetén a tanusítvány letölthető,  mely a kötelező képzés elvégzését biztosítja a munkadóknak.

Egyszerű, de átlátható Moodle arc, még egyszerűbb, prezentáció alapú tananyag, videókkal és tesztekkel. A visszajelzések alapján tetszik a közönségnek a rapid jellegű módszer, végigmennek, tesztelnek, ha nem oké, újratöltik, nekimennek mégegyszer. A Flash alapú megoldások lecserélésre várnak, bár egyelőre számottevő hibát nem okoztak.

Áprilisban indítottuk el a Soulkitchent, ami egyelőre blog, de nagyon sok agyalás születik belőle már most, hogy milyen dolgokba lehetne fogni gasztro szinten. A legjobb élmény az elején Gyúró Mónika megismerése volt, nagyon ügyes fiatal illusztrátor, rögtön vágja az elképzeléseket és nagyon meseszerűen rajzol.

Szögyö ajánlotta, mert épp a nemtudom hanyadik iskolájába járt épp és nem tudott segíteni. 🙂 Azóta már másik projektben is dolgoztunk együtt, és a Soulkitchen látványa miatt még egy postás tenderhez is meghívták, teljesen örvendetes. Jó rajzoló.

Nyáron még az egrihez hasonló két Moodle is bevezetésre került, hasonló módszereket használva, az egyik az Egri Civil Kapu egyik programjához kapcsolódóan, illetve egy tananyagtesztelő környezet, melyben régi és átalakuló egyetemi tananyagok pihennek exportra várva.

Az év második felében leginkább a Kárpátok Alapítvány által folytatott RomaNet program négynyelvű portálfejlesztése volt a középpontban, mely elméletben hálózatépítési célokat tűzött ki maga elé, de leginkább egy központilag frisített hírportál lesz belőle. Az időszak legmókásabb része talán a megrendelő által elképzelt logó története volt cerkával lerajzolva, melyet Mónika rendben el is készített, de azért biztosnági okokból tervezett egy logószerű verziót is, amely végül is komment nélkül lett a befutó.

Az elképzelés tökjól lerajzolva

 

A befutó

Magyar és szlovák roma szervezetknek nyújt a hálózat egy közös felületet, mely egy adatbázisba próbálja őket összegyűjteni és aktuális hírekkel, lehetőségekkel megkeresni őket a sikeres működés érdekében.

Ha minden jól megy a következő hónapokban a Virtuális Egyetemi Hálózat online feladatival lesz munka, illetve remélhetőleg a Szövetség ’39 webes felületének a megújulásában is tudunk segíteni. Ezek mellett ötleteket kell formába önteni, hátha lesz, aki a megvalósítási vonalon beszáll majd a rendszerbe gasztronómia, augmented reality-s mobilos cuccok és művészeti hálózat területeken.

Σ 2010” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. tényleg jó logó lett ahhoz képest, honnan kellett indulni. ügyes csaj a Móni:)
    meg te is.

Hozzászólás