Top 5 htk01 poszt

Csalóka dolog sorrendet felállítani a htk-s blogokat illetően, és nem azért elősorban, mert nem könnyen értékelhető produktumfajtáról van szó, hanem leginkább azért, mert most szembesültem vele igazán, hogy rövid időn belüli tényleg nagy mennyiségű tartalom született a témában. Kevés bejegyzést olvastam az egész halmazhoz mérten, és volt benne egy már meglévő, előzetes minta is, ugyanis azokra figyeltem fel inkább, amiket már korábban is olvastam, vagy ismertem, illetve az engem hangulatilag megfogó reflexiókkal rendelkező posztokra.

Tehát egy erős szűrt lista szűrése lesz ez, viszont ahogy időm engedni fogja más típusú listákat is megpróbálok majd összehozni. A sorrendet, ami itt egyébként nem igazán fontos az befolyásolta leginkább, hogy az adott blog, milyen idős, tehát minél fiatalabb egy blog, annál jobb helyezést ért el…

5. Félidő a htk01 konnektivista kurzuson

PP számomra nagyon közeli stílusban ír, nagyon jó arányban van ebben az írásban is az elméleti és gyakorlati rész, illetve nagyon jól következteti az egyikből a másikat, élvezetes olvasni, és nagyon nagy érték a humor jelenléte a blogjában, profi tartalom számomra, biztos régen nyomja… 🙂

4. Twitter és egyéb huncutságok

…ahogy Klötzl Feri is régen, nagyon jó inspirátor cikk ez, amilyen egyszerű, olyan motiváló is. “Ezek vannak és voltak – így lehet használni – én így használom – te hogyan akarod használni?” gondolatfolyam jött át nekem a cikkből, azóta is akarok egy ilyen listát létrehozni, mivel nagyon érdekelnek ezek az eszközök a kezdetektől fogva, de nem vagyok extravertált típus, nem tolom a kontentot, mint Plastik Józsi, viszont valahol megvan az agyamban, hogy mit mire használok… Gyakorlati oldalra koncentráló posztok általában és most egyre több tartalom, szimpatikus vonal!

3. Kooperatív <> kollaboratív

Végül is teljesen mindegy, melyik cikket választottam volna innen, Mert Duchon Jenő – ahogy már sokszor és többen írták – hozza nagyon a magas szakmai minőséget. Azért ezt válaszottam, mert amellet, hogy nagyon jó a definíciós rész, teljessé van téve a cikk a végén lévő alkalmazási lehetőségekkel, ami így bármikor visszakereshető alap forrássá válik. BIG UP. Az elméleti rész nagyon erős lábakon áll, és stabil valós példák jönnek elő általában, nagyon hasznos blog.

2. Tudás és/vagy technológia

Prágai Tamás ebben a posztban elemelkedik a témától, hogy kellő térbeli és időbeli távolságból írhasson az oktatás, technológia, elearning, tudás fogalmakról valami nagyon élvezetes összeköttetésben. Számomra örömteli az ilyen távolságból történő értelmező írás, főleg úgy, hogy mióta elearninggel foglalkozom, folyamatosan szembesülök a szerző (általában pedagógia) és megoldás szállító (IT) közötti szakadékkal.

1. A tanár, mint csomópont

Én a valós életben nem kedvelem a tipizálást, vagy a címkéket, viszont szakmai írásokban, akármilyen leíró jellegű bemutatásban viszont imádom őket, nagyon segíti a memorizálást, súlypontozást. Ebben a cikkben Főző Attila szuper módón köti össze a csomópont filozófiát a tanárral, mint személlyel, és azon belül nagyon találó kategóriákat hoz létre, illetve jó hangulati képekkel példáz. Ő lett a nyerő, bár a számok el is tűnhetnének a címek elől, mert gyakorlatilag mindegyik kedvenc.

Ezt a listát én folytatni tervezem, csak nem ilyen sorrendes formában, hanem valamiféle online újság formájában, ahogy a reflexiós emaileket is élvezetes olvasni, úgy egy htk01 nem full automata aggregátor is nagyon jó kiindulópont lenhetne a jövőre nézve.

Reklámok

Top 5 htk01 poszt” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s